Tällä reseptillä haluan vilpittömästi todistaa ruoanlaiton olevan hauskaa. (Katso kohta 4 )


1335645.jpg

 

ohje neljälle:

8 kuivattua cannelloniputkea                                                                                                                   1 rkl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoraastetta
tuoreita silopersiljanoksia koristeluun

TÄYTE:

2 rkl voita
300 g pakastettua pilkottua pinaattia sulatettuna ja valutettuna
115 g ricottajuustoa
25 g parmesaanijuustoraastetta
hyppysellinen vastaraastettua muskottipähkinää
2 rkl kuohukermaa
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
suolaa ja pippuria

 

KASTIKE:

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 laakerinlehteä
hyppysellinen vastaraastettua muskottipähkinää
suolaa ja pippuria

 

VAIHEET:

1

Täyte: sulata voi pannussa, lisää pinaatti ja paista sekoittaen 2-3 minuuttia. Nosta pois levyltä, laita uuninkestävään kulhoon ja sekoita joukkoon ricotta ja parmesaani. Mausta maun mukaan muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Vatkaa kerman ja kananmunien kanssa tahnaksi.

2

Kiehauta iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä. Lisää cannellonit ja öljy ja keitä 10-12 minuuttia tai lähes pehmeiksi. Valuta ja jätä jäähtymään.

3

Kastike: sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä hämmentäen 1 minuutti. Sekoita maito vähitellen mukaan. Lisää laakerinlehti ja hauduta sekoittaen 5 minuuttia. Lisää muskottipähkinää, suolaa ja pippuria maun mukaan. Nosta kattila levyltä ja ota laakerinlehti pois.

4

Lusikoi täyte pursottimeen (fun part) ja täytä keitetyt cannelloniputket.

5

Lusikoi hiukan kastiketta uunivuoan pohjalle. Asettele täytetyt cannellonit vierekkäin vuokaan ja kaada päälle loput kastikkeesta. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja paista esilämmitetyssä uunissa 190 asteessa 40-45 minuuttia. Koristele tuoreilla silopersiljan oksilla ja tarjoile.