Olen ollut varsinaisella karjalanpiirakkalinjalla viime joulusta lähtien.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Aamupalaksi karjalanpiirakkaa, välipalaksi karjalanpiirakkaa, iltapalaksi karjalanpiirakkaa..

Olen tosin elänyt vain einestuotteiden tai sitten niiden ''wannabe''-itsetehtyjen eli paistovalmiiden karjisten voimin.

Aivan järkyttävää, makua ei nimittäin voi mitenkään verrata itse käsintehtyihin piiraisiin!

Teimme eilen siskon kanssa suuren satsin kokoperheen rakastamia karjalanpiirakoita, eikä yksikään pelastunut.

 

1339285.jpg

 

Karjalanpiirakat

 

 

Riisipuuro:


2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1/2 tl suolaa

Pohja:

2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 1/2 dl (hienoja) vehnäjauhoja

Voiteluun:

2 dl kiehuvaa maitoa
2 rkl voita

 

Työvaiheet:

1
Riisipuuro

 

Kiehauta vesi esimerkiksi teflonkattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen. Tämä vie aikaa, joten varaa itsellesi reilusti tunti puuron keittämiseen.
Mausta puuro lopuksi suolalla.

 

2
Pohja

*Sekoita pohjan ainekset keskenään.
*Kaulitse soikioita.
*Täytä puurolla.
*Rypytä

 

3

Voitelu

Kiehauta maito ensin, jonka jälkeen lisää 2 ruokalusikallista voita. 

--> voitele karjalanpiirakat ja laita 300 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi.

 

 

Kiitos kotikokki Mailolle onnistuneesta reseptistä!