Porkkanakakku on kuulunut minun ja siskoni suosikkileivoksiin jo siitä lähtien kun saimme ensimmäiset lusikalliset kyseistä herkkua suuhumme englantilaisessa kahvilassa. Olimme siis tuolloin aika taaperoita, jolloin yleensä jotain kasvista sisältäviin reagoimme sanalla ''eww''.
Tämä olikin läpimurto, ja se sai kirjoittaneessa jopa edistysaskeleen kohti nykyistä kasvisruokavaliota.

Löysimme internetin resepteistä sen yhden ylitse muiden, mutta emmepä huomanneet ottaa sivua sitten ylös.
Muistimme sentään ottaa reseptin talteen käsin kirjoitettuna versiona. (ehkä se voi jotakin reseptikirjamme selailijaa puijata, että olisimme kehitelleet reseptin itse, kjäh!)

1335995.jpg

 

Porkkanakakku:

 

4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl porkkanaa
1,5 dl öljyä
400g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kpl appelsiininmehu (käsin puristettuna)

 

Työvaiheet:

Pohja:

1
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi

2
Vispaa sokeri ja kananmunat kuohkeiksi

3
Sekoita kuivat ainekset keskenään (reseptin lopussa olevat tomusokeri ja vanilliinisokeri kuuluvat kuorrutukseen, joten jätä ne vielä lisäämättä).

4
Lisää sokeri-kananmunavaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy.

5
Paista kakkuvuoassa alimmalla tasolla 190 asteessa noin 45 minuuttia. Älä avaa uunia liian aikaisin-
muuten kakku lässähtää.

6
Kumoa kakku vuoasta, kun se on täysin jäähtynyt.

 

Kuorrutus:

* Vispaa tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiininmehu

* Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle

* Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin