Siskoni oli löytänyt sanomalehdestä herkullisen reseptin jo pitkään kylmässä pakkasessa vartoneille puolukkapoloisille. Pistimme sormet viuhumaan ja loihdimme TÖRKEÄN hyvän puolukkapiiraan.
Kakku oli niin hyvää, että se katosi parempiin suihin jo sen samaisen päivän aikana. (blush)

1335994.jpg

Puolukkakakku

 

Pohja:

200 g margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kaurahiutaleita

Täyte:

2 prk ( á 200g ) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehdet
tilkka vettä tai puolukkamehua
2 dl vispikermaa

Koristeeksi:
puolukoita, hopeakuulia

 

Työvaiheet:

1.

Sekoita leivinjauhe kaurajauhoihin. Nypi pohjan ainekset yhteen ja painele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 18-20 minuuttia.

2.

Anna pohjan jäähtyä. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia. Liuota ne 1 rkl kuumaa vettä tai puolukkamehua.

3.

Sekoita tuorejuusto, sokerit, puolukat ja liotetut liivatteet. Vaahdota kerma ja kääntele se seokseen. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle.

4.

Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele.