Soitin äidilleni ja kysyin olisiko tarvetta kokkaukselle.
''Jääkaappi on kyllä nyt niin täynnä että...''

Seleevä. Ja mielessä kun oli niin pitkään muhinut ajatus Reetan sivuilla pyörineestä kauraomenapaistoksesta, jonka olisin viimein kiireiltäni ehtinyt valmistamaan!

En jäänyt kamppailemaan omatuntoni kanssa, vaan ostin pokkana ainekset ja valmistin siskoni kanssa paistoksen, joka vei molempien kaksi tärkeää ruumiinosaa, kielen ja sydämen mennessään.

1337552.jpg

Kauraomenapaistos:

1 kg happamia omenoita
1 tl kanelia
100 g voita
1/2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Työvaiheet:

1
Kuori ja lohko omenat. Lado lohkot voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kanelia.

2
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.

3
Levitä seos omenalohkojen päälle.

4
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes omenalohkot tuntuvat pehmeiltä.