Olen lähdössä syksyllä vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin ja sitä varten olen harjoitellut hieman suomalaisen perinneruoan valmistamista. Vaikka arvostankin mielessäni enemmän kasvisruokaa, päädyin kotoisaan liha-makaronilaatikkoon, sillä tiedän sen varmasti uppoavan syvälle amerikkalaisten lihansyöjien sydämiin.
Laatikosta tuli oikein onnistunut ja napakka, juuri niinkuin sen mielessäni kuvittelin.
Liha-makaronilaatikko
3 dl makaroneja
vettä, suolaa
250 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 tl suolaa
valkopippuria
Munamaito:
4-5 dl maitoa
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Työvaiheet:
1
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. --> Kaada vesi pois.
2
Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli ilman rasvaa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
--> Lisää makaronien joukkoon.
3
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito ja lisää makaronien päälle.
Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin tunti.
Kommentit