Olen lähdössä syksyllä vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin ja sitä varten olen harjoitellut hieman suomalaisen perinneruoan valmistamista. Vaikka arvostankin mielessäni enemmän kasvisruokaa, päädyin kotoisaan liha-makaronilaatikkoon, sillä tiedän sen varmasti uppoavan syvälle amerikkalaisten lihansyöjien sydämiin.
Laatikosta tuli oikein onnistunut ja napakka, juuri niinkuin sen mielessäni kuvittelin.

1335993.jpg

 

Liha-makaronilaatikko

 

3 dl makaroneja
vettä, suolaa
250 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 tl suolaa
valkopippuria

Munamaito:

4-5 dl maitoa
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

 

Työvaiheet:

1

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. --> Kaada vesi pois.

2

Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli ilman rasvaa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
--> Lisää makaronien joukkoon.

3

Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito ja lisää makaronien päälle.
Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin tunti.